PDA

View Full Version : Dennou Coil (Coil - A Circle of Children)


Muza chan
13th November 2007, 12:34
Gen: Science Fiction, Adventure, Drama, Mystery.

O serie de 26 de episoade, din care s-au tradus 20. Note foarte bune, 8,62 pe AniDB, cam tot atat si pe Anime News. O serie destul de populara, considerata de multi ca fiind unul din succesele anului acesta.

Seria e creatia lui Mitsuo Iso, care a facut atat scenariul cat si regia. Un debut in acest domeniu, el mai lucrand in special pe postul de key animator pentru mai multe serii cunoscute (Neon Genesis Evangelion, FLCL, RahXephon , Ghost in the Shell).

Seiyuu de marca: Fumiko Orikasa in rolul lui Yasako si Houko Kuwashima in rolul lui Isako.

O serie frumoasa, cu personaje simpatice, o lume interesanta, surprinzatoare, ingenios gandita. De vazut mai ales de cei carora le place sa lase imaginatia sa zboare si cei carora le plac lumile virtuale cu legi neobisnuite. Ce impresioneaza in mod deosebit la acest anime sunt relatiile umane. Si combinatia intre cele 2 lumi, lumea reala si augmented reality. Care se pare ca e mult mai serioasa, nu e doar pentru joaca copiilor, asa cum pare la prima vedere.

Trailer-ul :
http://www.youtube.com/watch?v=WXFsDNQ0uOw

Muza chan
11th December 2007, 08:51
S-a terminat seria, s-a dovedit a fi o bijuterie. Vor fi destui care s-o adore, vor fi si destui carora nu o sa le placa, nu e un anime pentru toata lumea, asta e clar. Daca va place introspectia in mintea umana, sa nu ratati Dennou Coil. La mine vine clar pe locul 2 la cel mai bun anime al anului 2007, si inca foarte aproape de locul 1.

Povestea este inteligenta si foarte originala (la originalitate... nota este uriasa), terminata, explicata, totul asa cum trebuie. Te tine cu sufletul la gura pana in ultima secunda. Cred ca satisfactia deplina vine de fapt la a doua vizionare, cand poti sa "gusti" unele lucruri, pentru ca la prima, cauti tot timpul sa intelegi si poti sa pierzi din trairile personajelor.

N-am crezut, la inceputul seriei ca o sa ajung s-o iubesc pe Yasako atat de mult. Pe mine ma cucerise Fumie, Yasako parea prostuta si mai ales, simpla. Tocmai acea simplitate a ei este deosebita. Ce suflet mare a dovedit ca este, in ultimele episoade.