PDA

View Full Version : Girls With Guns Trilogy (Noir, Madlax, El Cazador de la Bruja)


Muza chan
13th November 2007, 17:04
Care dintre cele 3 anime-uri (Noir, Madlax, El Cazador de la Bruja) este cel mai bun?
Argumentati raspunsul.

Trilogia produsa de Bee Trains, "Girls with guns" este o realizare importanta a unei echipe care s-a format la Noir. Este vorba in principal de regizorul Koichi Mashimo si de compozitoarea Kajiura Yuki. De asemenea seiyuu care au participat la doua proiecte: Houko Kuwashima (Kirika si Margaret), sau la toate trei asa cum este cazul lui Aya Hisakawa (Chloe, Rimelda si Jodie Blue Eyes).

Sa facem comparatii intre cele trei anime-uri.

Relativ la poveste, cel mai bun este Madlax. Povestea este mult mai complicata decat la celelalte doua, cu o nota de mister si elemente supranaturale. Mai ales in ce priveste finalul, care este imposibil de prevazut. Al doilea este Noir, care are o gradare foarte buna a actiunii, prin modul in care ni se prezinta informatiile, cum se contureaza lumea. Cel mai slab este El Cazador de la Bruja, care merge si el gradat, dar un pic mai lent decat celelalte doua. Are insa meritul ca povestea se desfasoara pe mai multe planuri, comparativ cu celelalte doua, dezvoltand povesti secundare.

In ce priveste personajele, referindu-ma doar la cuplul fetelor din rolul principal, Noir este pe primul loc. Kirika/Mireille sunt doua personaje memorabile. Legatura care se dezvolta intre ele, combinata cu stilul special al lui Mireille, mai rece. Culminand cu momentele de final, cu alegerea ei. Pe locul doi este cuplul Nadie/Ellis. Foarte bun personajul lui Nadie, evolutia ei si mai ales, trairile pe care ti le provoaca prin deciziile pe care le ia pe parcurs. Cat despre Ellis, nu cred ca poti sa n-o iubesti neconditionat. Pe locul trei sunt Madlax/Margaret. Ele pierd ceva puncte si din cauza ca nu sunt multa vreme impreuna, ca celelalte, relatia este mai mult de la distanta si cu caracter supranatural.

Relativ la personajul secundar feminin, Chloe/Rimelda/Jodie, topul meu arata in felul urmator: Chloe este clar pe primul loc, este atat de deosebita, neobisnuita, neprevazuta. Rimelda este un personaj interesat, cumva o evolutie a lui Chloe. Evolutia se continua cu Jodie, care este mult mai complexa decat Rimelda. De aceea, Jodie este pe locul doi.

In ce priveste personajul principal negativ, cel mai tare impresioneaza Altena. Mai ales in relatia ei cu Chloe. Pe locul doi este Rosenberg si pasiunea lui nebuna pentru Ellis. Cel mai slab este Friday Monday, la mare distanta de cei doi.

In ce priveste muzica nu ma pot pronunta, pentru mine OST-urile celor trei sunt la fel de bune. La fel si in ce priveste regia.

Pe total, consider ca Noir este favoritul meu.

BlackCross
13th November 2007, 18:25
N-am privit inca nici unul... :sigh:

Muza chan
13th November 2007, 18:44
Incepe cu Noir. Daca-ti place, o sa-ti placa si celelalte.

BlackCross
13th November 2007, 20:48
Incepe cu Noir. Daca-ti place, o sa-ti placa si celelalte.
Probably I'll give it a shot. Thx. ^_~

moon-bird
14th November 2007, 15:56
am privit doar Noir si Madlax...
daca ar fi sa spun care este cel mai bun, ar fi o alegere grea, fiecare exceleaza prin ceva, si desigur ca depinde si de gusturile fiecaruia..desi, cele 2 sunt cam asemenea...

Dar daca totusi ar trebui sa atribui un loc bine definit amindurora, cred ca clasamentul ar fi urmatorul:
1-Noir-a fost primul privit din cele 2, mi-a placut, cum a spus si Muza-chan, cuplul Kirika-Mireille. Este un anime...la prima vedere simplu, 2 fete, asasine, s-au intilnit, au distrus o organizatie si pina la urma au ramas impreuna, nimic mai simplu, dar daca de observat insusi evolutia celor 2, comportamentul lor este ceva chiar destul de bine facut as putea zice. Si nu in ultimul rind mi-a placut muzica, "Copelia no Hitsugi" si "Melodie" sunt 2 cintece ce le voi tine minet mult timp...:)
2-Madlax-Mi-a placut ideea de razboi civil.Grafica este destul de buna, madlax este un luptator bun, Margaret...genul de fetita inocenta care deoarece a uitat totul nu prea este vesela...daca cinstit, nu mai tin minte mult despre el...dar stiu ca mi-a placut!!!

Yuna-Ina
29th March 2008, 22:59
acelea nu le-am privit :abandoned: dar din acest compartiment mai face parte Bakuretsu Tenshi :bingo:

Muza chan
30th March 2008, 11:51
Yuna-Ina:
Nu, nu face parte si Bakuretsu Tenshi. Sunt zeci de anime-uri cu fete si cu arme, care ar putea intra in categoria asta.

Totusi, am spus in primul post:
Trilogia produsa de Bee Trains, "Girls with guns"...

denumirea este data de casa de productie Bee Trains...