PDA

View Full Version : Heroic Age


Muza chan
21st November 2007, 10:51
O serie de 26 de episoade, terminata de curand, genul: Adventure, Mecha, Romance, Science Fiction.

Prezentarea de pe animenews network:
"Answering the call of the “Gold Race”, all the sentient races launch into space. The human race is the last to launch, and are thus known as the “Iron Race”. Much time has passed since then, and humanity is threatened with extinction at the hands of the more dominant “Silver Race”. In order to save her people, Princess Deianeira sets out on a journey to a galaxy far away, following the prophecies of the Gold Race handed down by the royal family. Then, she meets a boy named Age. Their encounter will change the fate of the universe..."

Acum cateva pareri personale.

Este un anime mai deosebit, cu idei originale, foarte buna grafica (vezi fotografiile de pe site-ul oficial), la fel si muzica lui Naoki Sato.

Superb intro-ul: Angela - Gravitation.

Multi il trec ca gen principal mecha. Dupa parerea mea e mai mult space opera, in genul celor din anii 70-80, poate si aceea imi place mie asa de mult. Un space opera cu personaje de tip anime. Parerea mea e ca realizatorii au avut curaj sa combine asa ceva, adica la un space opera sa adauge niste fiinte cu puteri aproape nelimitate. E destul de greu de combinat asa ceva si sa mai iasa si ceva care sa placa. Dar prin puterile Nodoss destul de diferite, au reusit ceva placut. Pana la urma cel mai banal e totusi Bellcross, pentru ca e forta bruta.

De ce denumirea de Heroic Age?

Autorii s-au inspirat un pic din mitologia greaca. De fapt, pe langa denumiri, au luat si unele concepte. In ce priveste numele, cel mai interesant ar fi Argonaut, nava lui Deianeira. Au ales denumirea asta pentru ca, ca si argonautii din miturile grecesti, cei de aceasta nava au plecat in cautarea a ceva, a salvatorului omenirii, a celui de-al 5-lea Nodos. E o calatorie initiatica, pe care numai Deianeira putea s-o duca la bun sfarsit, pentru ca numai ea avea puterea sa-l gaseasca. Ca si Lana de aur, Age era ascuns celorlalti, numai cel desemnat sa-l gasesca il va gasi. Pe de alta parte, in mitologia greaca, Deianeira a fost sotia lui Hercule. In anime exista clar o legatura intre ea si Age, Age fiind singurul baiat care o poate atinge.

Numele lui Iolaus, se pare ca nu a fost ales intamplator. In mitologia greaca, din cate imi mai amintesc acum, el il ajuta pe Hercule la indeplinirea unora dintre munci. Deci Iolaus il va ajuta pe Age, atunci cand va avea nevoie.

Cum s-a mai spus si mai sus, contractele celor 5 Nodos, care contin cate o serie de munci (12 pentru al 5-lea... nu stim cate au ceilalti) sunt inspirate din muncile lui Hercule. Sa nu uitam ca mai exista si cele 6 munci ale lui Tezeu, si ele fiind izvor de inspiratie.

Heroic Tribe sunt cumva inspirati din Titani. Pentru ca au puteri foarte mari si sunt foarte distructivi. Si ca si Titanii, Heroic Tribe au fost pedepsiti pentru distrugerile facute, de cineva mult mai puternic ca ei. Aici, Golden Tribe au cumva puterea lui Zeus.

Din pacate fansub-ul lui Your-Mom lasa de dorit, dar asta e. Shinsen sub au tradus pana la episodul 6 si am impresia ca s-au oprit.

Enjoy!

REDDEVIL
21st November 2007, 20:19
am privit cateva serii... nu prea ma impresionat... :casual: sa cam istovit tema asta cu robotzii gigantici... =/

Ryuu
21st November 2007, 20:35
Daca sincer,eu as vrea sa vad si acest anime:)

Katss
21st November 2007, 20:47
Umm.....Well.....According 2 wat I understood.....Dat doesnt sound like a lot of fun :nosepick:

Nyuu
21st November 2007, 20:48
am privit acest anime ... mi-a lasat nishte impresii destul de bune.
Dar orikum nu kred ka face parte din kategoria Must See

Muza chan
21st November 2007, 20:52
REDDEVIL:
N-ai inteles despre ce e vorba, nu sunt roboti! :rofl:

Kratos
21st November 2007, 21:02
Umm.....Well.....According 2 wat I understood.....Dat doesnt sound like a lot of fun :nosepick:

Don't make conclusions in rush. If you ask me - Yep, it's not an excellent one, but still it's worth seeing.:yells:

REDDEVIL:
N-ai inteles despre ce e vorba, nu sunt roboti! :rofl:

Agree, they are NODOS - the mighty 5 of the Heroic Tribe. Because of their destructive powers and mental chaos that appeared a long time ago, they were sealed by the Golden Tribe in the souls of the remaining Tribes. There were just 4 of them. But The Golden Tribe created a new NODOS (baby) and gave it to humans - Iron Tribe...and so the Iron Tribe's quest for survivng and fiding the meaning of the final NODOS begins ^_~

REDDEVIL
21st November 2007, 21:46
Don't make conclusions in rush. If you ask me - Yep, it's not an excellent one, but still it's worth seeing.:yells:Agree, they are NODOS - the mighty 5 of the Heroic Tribe. Because of their destructive powers and mental chaos that appeared a long time ago, they were sealed by the Golden Tribe in the souls of the remaining Tribes. There were just 4 of them. But The Golden Tribe created a new NODOS (baby) and gave it to humans - Iron Tribe...and so the Iron Tribe's quest for survivng and fiding the meaning of the final NODOS begins ^_~

Yeah yeah, same shit NOBOS or robots... :nosepick:

Kratos
21st November 2007, 21:49
It's NODOS...and they are not robots. You can call them monsters/beasts if you like, but only not robots. :yells:

REDDEVIL
21st November 2007, 22:02
It's NODOS...and they are not robots. You can call them monsters/beasts if you like, but only not robots. :yells:

read my previews post^^^^^^^^^^^ :casual:

Muza chan
22nd November 2007, 16:29
Ce mai e interesant e ca Silver Tribe nu sunt neaparat rai, asa cum Iron Tribe nu sunt neaparat buni. Mie mi-au placut Silvet Tribe, prin hotararile pe care le-au luat, adica Peato Ou a luat decizii bune.

Ce parere aveti despre Silver Tribe si renuntarea la sentimente?

Nicolae
22nd November 2007, 17:29
Ce parere aveti despre Silver Tribe si renuntarea la sentimente?

Ei au renuntat la sentimente p-u a atinge alte virfuri ca Telepatia , insa cred k este un minus p-u dinshii . Cred ca din cauza data Silver Tribes Nodos a cazut ushor in Mental Chaos cind a aflat k Karukinus a murit.

In general animeul mi-a placut 9/10 recomand si altora care stau la dubii

Muza chan
23rd November 2007, 13:10
REDDEVIL:
Nu sunt roboti, asa cum ti-a spus si Kratos, sunt o rasa, sunt fiinte.

E drept, Heroic Age nu este un anime pentru toata lumea. Heroic Age nu este un fighting anime. Daca te uiti doar sa vezi lupte intre Nodoss, ai pierdut restul ideilor. E un space opera, cu o viziune larga asupra unei lumi, civilizatii diferite care invata pana la urma sa traiasca impreuna.

Golden Tribe, care sunt o civilizatie avansata, si care mai au si darul de a vedea viitorul, doreste de fapt evolutia celorlalte civilizatii. Prin trasarea acestor contracte, ei obliga practic cele 2 civilizatii sa sa evolueze. Scopul este obtinerea puterii lui Golden Tribe, dar asta mi se pare un ideal, este ceva ce nu se poate defini decat prin ideea de evolutie. Practic acea civilizatie care va obtine puterea lui Golden Tribe va conduce galaxia. Dar nu o va conduce in sensul ca-i va distruge pe ceilalti, ci in sensul ca va gasi o metoda de coexistenta.

Si evolutia chiar se vede. Iron Tribe au invatat din episodul in care au distrus cresa si nu au mai repetat greseala si pe cealalta planeta.

Nicolae:
Da, Silver Tribe au capacitati psihice foarte puternice. Dar cred ca renuntand la sentimente, asta ii face sa sa fie inferiori oamenilor, pentru ca nu se pot bucura de lucrurile simple. Chiar daca, luand deciziile la rece, deciziile au sansa mai mari sa fie corecte, pt ca sunt determinate de logica, nu de subiectivism.

REDDEVIL
23rd November 2007, 20:34
MUZA nu shtiu de ce dar nu prea m-a "atins" animeul...asta e... :casual:
P.s. shtiu despre ce e vorba am privit undeva 7 serii.

moon-bird
11th December 2007, 20:18
i liked it...the anime and the ideea of loosing ur emotions...kinda kept wandering why people have them in the first place...guess gotta think more...
The main ideea was interesting, the search 4 the salvation of the human race and so on and so on...The Nodos and their thoughts, their conceptions of that universe.
Personal thought-kinda interesating 8.5/10...