PDA

View Full Version : REDDEVIL'S INITIATIVE


REDDEVIL
20th November 2007, 23:19
Am aceasta idee de cam mult timp shi iata am hotarat acum sa o expun.
Asha zisa "societate" "AKIBA" nu are nici un punct de atractzie in afara de forum pentru userii noi (de aceea nici nu se prea scrie nimic )shi cei curentzi ash propune sa cream o baza de date cu informatzie despre materialul expus cu linkuri spre torente, spre alte materiale video sau literatura ce se refera la tema data care sa intoroduca lumea in creatzia japoneza shi in primul rand in ideologia lor (moldul de gandire) shi anume articole cu ce contzin informatzie vitala shi generala in fiecare sfera a culturii japonese, plus la asta sar putea de creat o baza de date concreta cu numele personalitatzilor japoneze sau spre exemplu a traditziilor japonese, in care sa se implice toata lumea cu ce poate astfel sa devenim o societate productiva, nu doar sa pierdem timpul pe forum ci sa ajutam shi la raspandirea ideii de cultura japonesa in RM... eu personal nu detzin la moment mult timp liber, insa ash putea sa contribui cu resursele mini-retzelei pe care o detzin pentru hosting sau alte necesitatzi. E nevoie ca sa structurizam cat mai bine informatzia in cazul in care ne apucam de treaba(exemplu: muzica - j-rock, j-pop, etc; Arta - literatura, cinematografie, arta animata, etc; Personalitzati - politica , istorie cultura ,etc). Voi ce zicetzi?

BlackCross
20th November 2007, 23:24
Pai asta e si ideea, ce te limiteaza sa adaugi aceasta informatie pe forum in sectiunile anumite, ca fiecare din categoriile care le-ai enumerat mai jos deja exista...

REDDEVIL
20th November 2007, 23:27
Pai asta e si ideea, ce te limiteaza sa adaugi aceasta informatie pe forum in sectiunile anumite, ca fiecare din categoriile care le-ai enumerat mai jos deja exista...

personal ash prefera ideea de site in care categoriile sa fie moderate iar pe forum sa postam informatzia pe care o avem pentru ca mai pe urma sa fie editata shi postata pe site de catre moderatori. ce zicetzi? Chestia e ca (no offence) pentru mine e in inca o problema sa gasesc ceva pe forumul asta care a fost postat cu mai mult timp in urma... de aceea tre sa fie site cu "search" (IMHO)

BlackCross
20th November 2007, 23:28
personal ash prefera ideea de site in care categoriile sa fie moderate iar pe forum sa postam informatzia pe care o avem pentru ca mai pe urma sa fie editata shi postata pe site de catre moderatori. ce zicetzi?
IMO nu este sens de dublat informatia... Dar daca sunteti capabili, aveti timp si dorinta, administratia Akiba e gata sa va sustina.

REDDEVIL
20th November 2007, 23:33
IMO nu este sens de dublat informatia... Dar daca sunteti capabili, aveti timp si dorinta, administratia Akiba e gata sa va sustina.

pai pentru sat trebuie organizare a fortzelor shi ash vrea sa mai vad reactzia cuiva la problema data

yori
20th November 2007, 23:57
E nevoie ca sa structurizam cat mai bine informatzia in cazul in care ne apucam de treaba(exemplu: muzica - j-rock, j-pop, etc; Arta - literatura, cinematografie, arta animata, etc; Personalitzati - politica , istorie cultura ,etc). Voi ce zicetzi?

Eu m-as ocupa cu placere de istoria si cultura Japoniei :)

REDDEVIL
21st November 2007, 01:14
Eu m-as ocupa cu placere de istoria si cultura Japoniei :)

sugoi! atunci spor la munca dupa ce faci un articol pe o oarecare tema il expui pe forum shi vedem dupa aia ce facem cu el :)

Muza chan
23rd November 2007, 12:45
Am sa-i raspuns si eu tot aici, daca faceti topic separat va rog sa mutati si postul meu.

REDDEVIL:
Ideea ta e frumoasa, la fel si entuziasmul. Dar, mi se pare utopica si am sa-ti explic si de ce. Nu functioneaza proiectele lungi, facute in comunitati de forumuri. Cel putin in Romania, poate la voi o fi altfel. Cunosc grupuri foarte mici (1, 2 oameni) care fac fansub in romana, de exemplu, de multa vreme si au serii intregi traduse. Dar sunt sub forma de proiecte personale.

Am mai vazut incercari de reviste, editate cu materiale venite de la useri. Aproape fiecare forum mai mare din Romania are revista. Dar sunt slabe si inconstante, pt ca articolele respective vin de la persoane cu diferite grade de cultura.

Dupa cum ati vazut eu lucrez singura, nu pentru ca as vrea sa fie asa, ci pur si simplu pentru ca nu am mai gasit pe cineva dispus sa faca asa ceva. Ma rog, la nivelul la care vreau eu.

In general lucrurile astea se fac ca proiecte personale, cu ceva entuziasm la inceput, dupa care, marea majoritate sa plictisesc sau isi pierd entuziasmul si se opresc.

Eu iti doresc sa reusesti n-am vrut sa-ti stric entuziasmul. Dar am vrut sa-ti spun niste lucruri pe care le-am observat de-a lungul timpului si care, din pacate, se repeta.

REDDEVIL
23rd November 2007, 20:45
Muza-chan hotoni arigato gozaimasu! Parerea ta chiar ma interesa avand in vedere mai multzi factori - faptul ca lucreazi la asha un proiect shi ca cuonshti ce se intimpla in Romania in sfera acesta... in orce caz, ramane dechisa intrebarea shi asteptam shi baietzii care sau "inchis" in "general discussions" shi "text based games" sa participe shi sa exprime ideii , propuneri etc...

Neko
23rd November 2007, 21:05
Sunt de acord in special cu faza ca majoritatea posteaza doar pe la sectiunile off-topic. Cu alte cuvinte spus, spameaza in categoriile "general discussions", iar sectiunile principale pentru care exista forumul, de altfel, raman practic inactive, sau cel putin, o mare parte din ele. Imho, topicurile de genul "corrupted wishes" & co. ar trebui sa aiba prioritate minima pentru un forum cu o tema anumita, iar discutiile din astfel de topicuri le vad in mare parte inutile. Dar asta e doar parerea mea, nu am nimic impotriva distractiilor and stuff.

Muza chan
24th November 2007, 00:08
REDDEVIL:
Ati putea incepe cu o sectiune de link-uri de site-uri interesante despre anime. cu sectiuni separate: anime, manga, muzica, site-uri de download, site-uri cu review-uri, site-urile grupurilor de fansub. Care sa fie verificate ce informatii contin si ca functioneaza. Puneti un moderator sau un admin, care sa actualizeze primul post, in asa fel ca listele sa nu fie imprastiate, ci sa fie totul ordonat in primul post. Un topic de genul asta ajuta, nu numai incepatorilor, ci si avansatii pot afla lucruri noi. Ca nimeni nu le stie pe toate!

Acelasi lucru se pot face cu site-uri care contin lectii de japoneza, lectii de desen, etc.

Cu asta si vezi daca gasesti oameni interesati sa faca ceva. Daca nici astea nu merg, nu stiu daca o sa mearga ceva.

REDDEVIL
27th November 2007, 12:54
Muza Chan: iata in treaba ku linkuerile nu prea ma discurc... acum am inceput sa traduc ceva informatzie de pe Wiki shi alte surse despre cateva pesronalitatzi din animatzia japoneza.

Muza chan
28th November 2007, 11:42
Foarte bine, eu o sa citesc. E un inceput.:cool:

yori
4th December 2007, 21:47
Aici la Paris am posibilitatea sa cumpar reviste despre anime/manga/Japonia in care sunt articole foarte interesante ce ofera informatii complete despre creatorii de anime , mangaka ,cintareti , din cultura s.a., Daca sunteti de acord as putea sa le traduc si sa le postez pe forum :)

Qwerty
4th December 2007, 22:07
Aici la Paris am posibilitatea sa cumpar reviste despre anime/manga/Japonia in care sunt articole foarte interesante ce ofera informatii complete despre creatorii de anime , mangaka ,cintareti , din cultura s.a., Daca sunteti de acord as putea sa le traduc si sa le postez pe forum :)

Я за!

Revolt
4th December 2007, 22:21
Я за!

+1 :cool:

Kratos
4th December 2007, 22:29
I kinda agree...I won't stop you from doing that cause I can't, BUT don't spend too much, I mean keep this in mind :)
PS: The idea is worth trying if u ask me.

adrian1369
17th July 2008, 10:44
Ideea e interesata dar nu as vrea sa ma implic pentru ca fiecare are o parere personala asupra cretiei japoneze astfel cu a mentionat shi Muza chan asta poate sa fie doar un proiet personal shi asta nu e un proiect de o zi