PDA

View Full Version : Chrono Crusade


Muza chan
28th November 2007, 11:56
Chrono Crusade este un anime mai putin cunoscut, care merita mentionat, adresat in special adolescentilor.

Genuri: aventura, drama, comedie, mister, supernatural, shuonen. Este o serie de 24 de episoade, realizata in 2003.

Nu este recomandat celor care sunt puternic legati de religia crestina, pentru ca sunt unele idei care ar putea deranja. Pentru cei care vor sa lase libera imaginatia, este o poveste interesanta, care porneste de la unele idei crestine, care apoi sunt dezvoltate cu multa imaginatie si originalitate.

Actiunea incepe in anul 1928 in New York si se desfasoara in jurul celor doua personaje principale, o maicuta din Ordinul Magdalena, Rosette Christopher si partenerul ei, Chrono. Acestia se ocupa cu exorcizarea demonilor. Unul din scopurile lui Rosette este sa-l gaseasca pe fratele ei, Joshua, care a fost rapit in urma cu 4 ani, in imprejurari misterioase, de un demon numit Aion. Cei doi lupta contra demonilor, cu arme neobisnuite, create de un fel de Q, The Elder, un batran cam sarit si pervers.

Personajele

Rosette Christopher are 16 ani, este maicuta si face parte din Ordinul Magdalena. Are un contract cu Chrono, care este un demon care lupta de partea ei. Este plina de viata, curajoasa, nostima, optimista, buna luptatoare si datorita firii ei zbuciumate, intra in tot felul de incurcaturi nostime.

Chrono este un demon foarte puternic, dar care apare in forma unui pusti dragut. Pentru ca si-a pierdut coarnele si odata cu ele si sursa de putere, el a facut un contract cu Rosette. Puterile lui sunt controlate de Rosette, printr-un dispozitiv, care arata ca un ceas. Cand puterile demonice ale lui Chrono sunt eliberate, el apare in forma lui de demon. Cat timp el isi foloseste puterile, consuma din timpul de viata al lui Rosette. Chrono este cuminte si simpatic si indura toate toanele lui Rosette.

Azmaria are 12 ani si este din Fatima. Este unul dintre Apostoli. Are puteri spirituale, face vindecari cantand cu o voce divina. Este o fetita foarte politicoasa, tacuta, timida, care iubeste oamenii. O admira pe Rosette si doreste sa devina ca ea.

Satella Harvenheit face parte dintr-o veche familie germana. E un fel de "magical girl", puterile ei sunt legate de un giuvaier. Se ocupa cu exorcizarea demonilor. A venit in America sa caute demonul care i-a ucis familia.

Aion este personajul principal negativ. Este un demon puternic, care doreste sa fie liber. Are un trecut zbuciumat din care a facut parte si Chrono. Este frumos, chiar seducator, as zice, rece si inteligent.

Vocile
Sunt seiyuu cunoscuti. Vocea lui Chrono este Akira Ishida, cunoscut pentru rolul lui Xellos din Slayers si Nagi din Mai-HIME. Rosette este Tomoko Kawakami, cunoscuta la noi pentru rolul Satsuki din Ghost Stories. Sunt voci potrivite cu personajele, el este cuminte si ascultator, iar ea, zbuciumata si agresiva. Aion este interpretat de Kazuhiko Inoue, o voce rece si puternica.

Grafica
Grafica este excelenta. Personajele sunt bine desenate, figuri reusite care-ti raman in memorie, bine stilizate, realizate in stil shuonen. Sunt personaje cu chipuri frumoase, cu imbracaminte interesanta. Vedem o multime de personaje secundare, tot felul de demoni, bine individualizati. Remarc acuratetea background-urilor, grija cu care redau orasele (New York si San Francisco), zone cunoscute, atmosfera de la inceputul secolului.

Muzica
Chiar daca nu iese in evidenta, ca la alte anime-uri, este buna si potrivita cu ceea ce se petrece, accentuand bine momentele. Mentionez melodia de deschidere, "Tsubasa wa Pleasure Line", cantata de Minami Kuribayashi. De asemenea, de remarcat pasajele vocale cantate de Azmaria.

In concluzie, Chrono Crusade este un anime reusit, povestea e interesanta si originala, complicata, ritmul este bun. Sunt cateva episoade de pregatire, cu actiune separata de firul principal, dar sunt bine facute si bine plasate de-a lungul anime-ului, ca momente de pauza dupa episoade cu multa actiune sau multa informatie noua. Povestea din trecut o aflam pe parcurs, cate putin, practic se explica tot. Finalul este bun, impresionant, mai ales ultimele scene, care contin o idee interesanta, idee care a fost folosita, in cu totul alt fel, in Carnivale.

Site-ul oficial la: http://www.advfilms.com/titles/chronocrusade/

Nicolae
29th November 2007, 20:51
Chrono Crusade este un anime mai putin cunoscut

eu cred k e foarte bine cunoscut , a mers shi la MuzTv , in orice caz RECOMAND :beautiful2: face de privit anime de nota 10

moon-bird
12th December 2007, 14:47
Intr-adevar cred ca este un anime foarte bun care merita fara indoiala vazut.
Poate, cum a spus si Muza-chan, nu este chiar asa de bine cunoscut.
liked it alot, must see 4 sure...10/10

Ryuu
12th December 2007, 17:20
Am privit si eu acest anime,insa,ce-i drept,nu in intregime:sorry:
Mi-a placut,recunosc.Comedie,drama,actiune...poti gasi aici tot felul de "specii"lol.Am fost batuta la cap de atitea ori de moon-bird si m-am hotarit sa-l privesc pe tot...:happys:

moon-bird
15th December 2007, 08:55
kukuku...so in the end liked it huh...always "oh, i don't really like it" and so on and so on...sry 4 the off-topic

Ichigo.No.Invasion
24th September 2009, 22:04
Chrno Crusade este un anime foarte reusit.Scurt si inteles. Bine ca l`a difuzat pe MuzTv ca asa nu aveam sa ma uit la el pana acum.Sfarsitul a fost foarte tragic si mi`a parut rau pentru Rossette si Chrno..asa o soarta...