PDA

View Full Version : BAKALICIOUS sau Manga tradus in limba romana


Shinju
18th December 2007, 00:58
Iată că şi un grup de scanlation se "naşte". Ce încearcă acest grup să facă? Ce fac fansuburile pentru anime, facem noi pentru manga. Traducem şi adaptăm manga în limba română şi engleză.

De ce în română? Dorim să oferim posibilitatea celor care nu sunt aşa de buni prieteni cu limba engleză să citească manga, să îi "învăţăm" pe cei mai mici de pe acum cu manga bine făcut şi, de ce nu, să oferim unora posibilitatea de a citi ceva ce nu ar citi în mod normal.

Oricum, proiectele noastre nu se rezumă doar la a traduce manga în limba română. Pe lângă mine, celălalt co-fondator şi cleanerii, mai sunt două traducătoare din limba japoneză care vă pregătesc în curând o surpriză: manga-ul Sidooh, care nu a mai fost tradus după ce grupurile Yamitsuki Anime şi Plum City nu l-au mai continuat. Pentru cei ce nu ştiu despre ce e vorba, mai multe despre Sidooh aici. (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=1439)

Pe lângă acest proiect, va urma Mushi-shi, care va fi şi el reluat de unde rămăsese netradus. Click aici. (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=452)

Cât despre proiectele în română, deocamdată testăm piaţa cu manga scurte (one-shot-uri), dar în proiectele viitoare preconizăm Death Note şi Sidooh (de la început).

De asta ne-am dori cât mai mult feed-back de la voi şi poate şi câte o încurajare ici-colo :please:

Iată acum vă aduc aici primul nostru proiect: Death Note.

Este vorba de un manga scurt de un singur capitol (one-shot), care a fost premergător la ceea ce ştim noi manga-ul Death Note. Nu vă dau multe detalii despre ce se întâmplă, o să vă lămuriţi singuri şi sperăm că vă va plăcea.

Aşa ca informaţie în plus, am muncit enorm la el şi ne-am dorit să fie un proiect cât mai bine realizat. Ca şi traducere, este mai complet decât varianta tradusă în engleză de cei de la Toriyama's World, am tradus din japoneză părţi care nu erau traduse de ei şi am dat explicaţii în plus şi completări.

Un click mic pentru un pas mare. (http://www.filebox.ro/download.php?key=ad7c31bdaa4a18dbddecf3af14e89533) :D

REDDEVIL
18th December 2007, 06:08
Bravo baietzi! Atzi facut treaba buna, insa din cate am intzeles eu este tratus initzial din engleza, apoi in romana, da?

Shinju
18th December 2007, 10:47
da, traducem din engleza, dar foarte multe lucruri le-am tradus in plus fata de varianta din engleza, cu ajutorul traducatoarelor noastre din japoneza. varianta din romana a iesit astfel mai bine ca cea din engleza...

Muza chan
18th December 2007, 12:37
Eu am citit deja prima aparitie si o consider o reusita. E lucrata cu atentie si cu grija la detalii. In plus povestea este draguta si mai putin cunoscuta.

Cunosc o parte din echipa. Asteptati-va la lucrari de calitate. :bingo:

BlackCross
18th December 2007, 12:44
Sugoi, GJ! Voi citi diseara. :3

adrian1369
18th December 2007, 16:05
Bravo nota 10 ce pot sa spun :love2:
Continuati-o tot asa :tears:

Shinju
18th December 2007, 23:45
Mulţumim de оncurajări:loves:

Am uitat să menţionez că suntem оn căutare de persoane care să se alăture echipei noastre. Оn special Cleaneri şi Typesetteri. Cam ce presupune asta? Cunoştinţe temeinice de Photoshop pentru primii şi bunicele pentru cea de-a doua categorie. Maybe you'd like to help... :D

november
19th December 2007, 01:49
nice-nice-nice!! va fi primul manga ce il voi citi :)

Kratos
19th December 2007, 17:38
Am citit manga Death Note propusă de d-voatră. Mi-a plăcut. Bravo ! Curaj pentru continuarea muncii. Dacă aş avea cunoştinţe în domeniul Photoshop-ului cu siguranţă m-aş alătura...

Spoilers: (nu citi postul dacă nu ai citit manga) Scena unde eroul îşi dă seama că trebuie să mai fie încă un caieţel mi-a plăcut cel mai tare şi m-a intrigat. Este punctul culminant al acetei manga. Unicul la ce speram e ca al doilea posesor să fie o fetiţă. :happy:

adrian1369
31st January 2008, 17:50
Pe Torentsmd a aparut ultimile capitole din ,,Naruto''
Cred ca este ceva ce bucura fanii Naruto cum sunt si eu
Shi pare mi se calitatea e buna